Ambiciozni smo – sanjamo otvorenih očiju

Predstava „Deca“, po stihovima istoimenog romana Milene Marković dobitnice prestižne „Ninove nagrade“ za roman godine, u režiji i na muziku Irene Popović, premijerno je izvedena oktobra 2021. godine na Velikoj sceni Narodnog pozorišta. Ovaj komad, kao nesvakidašnji scenski spoj muzike i poezije, u sasvim novoj scenskoj formi – operi u 17 pesama, prevodi Mileninu poeziju u muzički pokret i glas dokazujući da je poezija po svom ritmu i emociji najbliža muzici.

Ova premijera je veliki događaj i za decu iz programa “Muzika nade” budući da nam je kompozitorika i režiserka Irena Popović ukazala veliko poverenje, te horske numere izvodi upravo naš “Hor Nade”. U želji da vam prenesemo makar delić onoga kako se osećamo tokom priprema za sutrašnju premijeru zamolili smo našu prof. Biljanu Simenović koja predvodi hor da nam dočara svoje dosadašnje utiske:

“Iako smo imali već mnogo nastupa ovo je prva profesionalna produkcija u kojoj učestvujemo i zaista smo počastvovani. Zahvaljujem se pozorištu, autorskom timu i rediteljki, jer su nas tako toplo primili, kao i glumačkoj ekipi koja je učinila da deca “strah od velike bine” savladaju u rekordnom roku. Ovo je veliki zalogaj i velika odgovornost, a deca daju sve od sebe da se pokažu u najboljem svetlu i izvuku maksimum iz ovog neponovljivog iskustva.

Deca su od samog početka pokazala predanost i ozbiljnost kakvu još nisam videla kod njih, a ni kod mnogo starijih i iskusnijih umetnika. Ovo je posebno važno uzimajući u obzir kontekst iz kog naša deca dolaze i životne teškoće sa kojima se suočavaju u svakodnevnom životu. Gledati ih odgovorne, fokusirane, sa žarom na velikoj sceni u ovako ozbiljnom komadu istinski uliva nadu i inspiriše sve u timu da nastavnimo da krčimo da put umetnosti dopre do svakog deteta i otvori mu novi svet mogućnosti.

Obavezno dođite na neku od predstava tokom sezone da nas podržite. Komad je dirljiv, izuzetno kvalietan i emotivan, a mi ćemo se svakog dana truditi da budemo što bolji i utkamo deo sebe u svaku rečenicu i numeru koja nam je poverena.”.

Deca iz predstave ‘’Deca’’ vam kažu – veliko hvala

Ponosni smo što sarađujemo sa Narodnim pozorištem na jednom ovakvom umetničkom projektu. Ponosni smo što Eljhar, Andeljina,  Valentina, Hatidža, Melisa, Mimoza, Erduan, Teodora i Omer  stoje na sceni sa Nelom, Suzanom, Iskrom i ostalim velikanima glumačkog i pevačkog ansambla našeg nacionalnog teatra.

Bili smo ambiciozni i sanjamo otvorenih očiju. Kako bi smo nastavili da sanjamo potrebna nam je i vaša podrška.

Čuli ste za našu donatorsku kampanju, videli ste šta sve možemo.

Postanite prijatelji Muzike nade i – DONIRAJTE!.

 ‘’Deca’’ vam kažu – veliko hvala!

 

U predstavi igraju glumci: Nela Mihailović, Suzana Lukić, Predrag Miletić, Vanja Milačić, Pavle Jerinić, Milena Đorđević, Bojana Stefanović, Bojana Bambić, Dragana Varagić, Aleksandar Vučković, Miona Marković, Teodora Sparavalo, Jelena Blagojević, Vladan Matović i pevači Tamara Mitrović, Iskra Sretović i Marko Kostić.

Karte možete kupiti na: https://www.narodnopozoriste.rs/sr/ulaznice