Nakon izuzetno izazovnog perioda za kulturu i obrazovanje, Music Art Project (MAP) sa zadovoljstvom najavljuje IV nacionalni orkestarsko-horski kamp Muzika nade za decu od 12 do 16 godina. Na kampu će od 19. do 26. jula boraviti deca iz Bujanovca, Surdulice, Leskovca, Kraljeva i Beograda.

Ovaj edukativni kamp će se odvijati u prostorijama OŠ Lazar Savatić u Zemunu i na nastupima širom Zemuna, a kulminiraće 25. jula svečanim koncertom u sali Kolarčeve narodne zadužbine u 11:30 časova sa preko 150 dece, 20 MAP nastavnika i 4 strana umetnika na sceni: dirigentom i violinistom Hoze Angel Salazar Marinom (Venecuela/Grčka), hornistkinjom i ekspertkinjom za specijalno muzičko obrazovanje kroz muzičke igre Francis Galjardi (Venecuela/Grčka), trubačem Serhiom Arue Domingom (Španija) i perkusionistom sa Kraljevskog konzervatoriuma u Madridu Manuelom Perez Delgadom (Španija).

Pored inostranih i domaćih nastavnika koji će po inovativnoj El Sistema metodi voditi specijalizovane muzičke radionice i probe sa decom, očekuju nas i domaći gosti iznenađenja sa kojima ćemo se družiti, pevati i svirati zajedno. Pored instrumentalnih, pevačkih, horskih i orkestarskih radionica i proba sa posebnom pažnjom smo skrojili i druge umetničke, ekološke, muzičke i sportske aktivnosti i igre koje će doprineti boljoj koheziji dece iz različitih krajeva Srbije, združiti ih i inspirisati da o svetu, svojoj životnoj sredini, muzici i umetnosti uopšte, razmišljaju na holistički način.

Stavljajući svakog pojedinca u epicentar promene koju želi da postigne ili vidi u svojoj okolini, kroz raznovrsne sadržaje, pop-up nastupe iznenađenja širom opštine Zemun i naravno muziku koja inspiriše, MAP gradi generacije novih kreativnih lidera koji se oslanjaju na svoje sposobnosti i jedni na druge.

Na našem koncertnom repertoaru, koji se uveliko sprema u svim MAP centrima širom Srbije, naći će se klasična dela Betovena, Musorgskog, Holsta, Pjacole, Garsije i Artesa, kao i poznate dečje, etno i pop numere uz koje će se i izvođači i publika nezaboravno provesti. Pozivamo vas da nas kao dobre komšije i kolege podržite i posetite naše raznovrsne radionice u Zemunu od 19. do 25. jula između 10 i 19 časova i pridružite nam se na koncertu 25. jula u 11:30 časova u sali Kolarčeve narodne zadužbine, Studentski trg 5, u Beogradu. Ulaz je slobodan.

Čuvajmo zajedno našu prestonicu i ispunimo je dečjim smehom, muzikom i nadom ovog leta!

Srdačno Vaš,
MAP

Više o projektu: Muzički kamp deo je projekta „Sutra počinje danas“, koji MAP već drugu godinu za redom sprovodi u partnerstvu sa NVO Praxis, a finansiran je od strane Delegacije Evropske unije u Srbiji u sklopu programa „Podrška civilnom društvu 2018“. Sprovođenjem inovativnih muzičkih aktivnosti po čuvenoj inkluzivnoj El Sistema metodologiji, projekat se bavi problemom socijalne isključenosti dece iz marginalizovanih zajednica, sa ciljem otklanjanja predrasuda i diskriminacije u ranom uzrastu i stvaranja otvorenog okruženja koje neguje različitost, ujedno osnažujući decu i mlade da se uključe u razvoj politika koje ih se tiču i koje imaju uticaj na njihov život.