Budi i ti deo nade

8. Oktobar 2023.

1.900.000 RSD Prikupljene donacije
Budi i ti deo nade!

Problem koji treba da prepoznamo i rešimo

U Srbiji svako deseto dete živi u dubokom siromaštvu, što znači da čak 120.000 dece živi ispod crte siromaštva. Ova deca nemaju priliku da se obrazuju niti da postave temelje za svoju budućnost. Nedostatak podrške i resursa može ih ostaviti bez prilike da razvijaju svoje talente i sposobnosti. Umesto da završe u koncertnim dvoranama, mnogi od njih suočavaju se s rizikom da ispadnu iz sistema i završe na ulici, bez obrazovanja i perspektive.

Rešenje koje nudimo

Prepoznali smo ovaj gorući problem i radimo na stvaranju promena u životima dece koja se suočavaju s ovim izazovima. Kroz besplatan program grupnog učenja muzike, MAP pruža deci šansu da pronađu svoj glas i izraze sebe kroz muziku. Ovi časovi muzike podstiču socijalnu inkluziju, dajući deci osećaj pripadnosti i podrške.

Priča o deci koja sijaju

Upoznajte Aleksandra, Filipa i Valentinu Trajković, mlade talente koji žive u romskom naselju u Zemunu.
Njihova priča svedoči o nepokolebljivom duhu i volji da prevaziđu teškoće. Majka ih je napustila pre nekoliko godina, ostavljajući Valentinu kao jedinu žensku osobu u porodici. Aleksandar i Filip pomažu svom ocu, koji boluje od dijabetesa. 

Porodica Trajković nema rešeno stambeno pitanje i trenutno živi u kući u kojoj svakog trenutka mogu biti izbačeni. Siromaštvo i stalne selidbe su otežali napredak u školi za Aleksandra i Filipa.

Aleksandar, Filip i Valentina postigli su velike uspehe zahvaljujući programu „Muzika nade“. Priključili su se programu 2019. godine i članovi su omladinskog perkusionističkog ansambla i hora programa, ali su istovremeno i primer kako umetnost i obrazovanje mogu promeniti život.

Ali njihova priča je samo jedna od mnogih. Oni predstavljaju 200 učenika OŠ „Branko Pešić“  među hiljadama dece koja zaslužuju priliku da pokažu svoje talente i promene svoj život.

Zajedno možemo da promenimo ove sudbine – DONIRAJ I PRUŽI ŠANSU SVAKOM DETETU.

Da bi im se pomoglo da izađu iz kruga siromaštva, potrebna je podrška celog društva. Naši donatori su već postigli mnogo, ali zajedno možemo uraditi još više. Ovim putem pozivamo vas da podržite našu donatorsku kampanju „Budi i ti deo nade“. 

Delite priču!
Podelite ovu priču i kampanju s prijateljima i porodicom kako biste povećali svest o ovom važnom problemu.

Postanite volonter!
Ako želite aktivno da doprinesete, pridružite se našem timu volontera da zajedno radimo na promenama.

Obrazovanje je ključno za promenu, uspešnu socijalnu koheziju i predstavlja jedno od osnovnih ljudskih prava. Naša deca zaslužuju priliku da ostvare svoje snove i postanu ravnopravni članovi društva. Pomozimo im da svetla budućnost postane stvarnost.

Predstava „Deca“ 

Pored mnogih uspeha i koncerata, deca iz programa „Muzika nade“ imaju priliku da učestvuju u izvođenju predstave „Deca“ u Narodnom pozorištu. Ova predstava, zasnovana na stihovima istoimenog romana Milene Marković, pruža ne samo izazov, već i priliku za decu da pokažu svoj talenat na velikoj sceni. Horske numere izvode upravo naš „Hor Nade“. Ovo je veliki događaj i za decu iz programa „Muzika nade“ i za nas kao organizaciju.

“Aleksandar i ja se brzo posvađamo i pomirimo, ali ne prođe ni jedan sat i na svoje se smejemo i uživamo u muzici. Muzika je delovala na mene, bila sam tiha i sve držala u sebi, a sada znam da se otvorim.”, Valentina Trajković, perkusionistkinja Muzike nade

Podržimo obrazovanje, podržimo budućnost!

Vaša podrška je ključna kako bi ova deca završila školovanje i stekla mogućnosti za drugačiju, bolju budućnost. Budimo zajedno promena koju želimo da vidimo, i pustimo da ova deca postanu deo društva na način na koji zaslužuju.