Stručna usavršavanja


 

„Kada podučavamo druge, učimo i sami.“ – Seneka

 

Izuzetno smo ponosni na naš nastavnički kadar, koji kontinuiranim ulaganjem u svoje stručno usavršavanje u velikoj meri doprinosi uspešnosti programa El Sistema i, što je još važnije, kvalitetu i brzini napredovanja svojih učenika i štićenika.

 

Music Art Project kroz program El Sistema pruža mogućnost lokalnim nastavnicima muzike da se profesionalno usavršavaju kroz seminare, stručne skupove i konferencije, na kojima učestvuju svetski priznati umetnici i predstavnici programa El Sistema iz celog sveta. Stručna usavršavanja odvijaju se tokom čitave godine, tako da novostečenim znanjem i iskustvima nastavnici u učionici kontinuirano dopunjuju muzičku metodologiju. Kroz učešće na seminarima, stručnim skupovima i konferencijama, osim prilike da budu u toku s najsavremenijim nastavnim metodama, nastavnici ostvaruju i održavaju kontakte u okviru domaćih i inostranih pedagoških krugova, što doprinosi njihovoj motivisanosti da postignu još bolje rezultate, i kao pojedinci i kao deo tima na nacionalnom nivou.

 

Stručno usavršavanje nastavnika je od ključne važnosti za uspešnost programa El Sistema

Nastavnic El Sisteme na sebe preuzimaju veliku odgovornost kroz brojne zadatke i uloge, gradeći jedinstven mađuljudski i profesionalni odnos sa svojim učenicima, koji je zasnovan na ljubavi i poštovanju. Kroz nastavnički model CATS (Citizen/Artist/Teacher/Scholar) oni kao uzorni građani, umetnici, pedagozi i stručnjaci svojim radom i sopstvenim primerom inspirišu holistički razvoj svojih učenika kao muzičara, radoznalih učenika, budućih pedagoga i odgovornih pojedinaca koji daju doprinos društvu. Zbog toga za nastavnike El Sisteme postati dobar muzički pedagog predstavlja važan profesionalni i životni cilj.

 

Budite deo najboljeg nastavničkog tima

Svesni ste svoje odgovornosti kao muzičkog pedagoga i uticaja koji možete imati na živote mladih bića čija Vam je muzička edukacija poverena? Želite da se profesionalno usavršavate i povežete s vodećim svetskim umetnicima, muzičkim pedagozima i kolegama u Srbiji? Pratite nas redovno na društvenim mrežama i pišite nam na: office@musicartpro.rs kako biste bili u toku s aktuelnim dešavanjima vezanim za stručne skupove, seminare i konferencije koje organizujemo.

 

Naši dosadašnji rezultati

Music Art Project je do sada kroz obuke s eminentnim međunarodnim predavačima iz oblasti muzike i obrazovanja edukovao preko 500 nastavnika muzičke kulture i profesora muzike kroz akreditovana stručna usavršavanja. Od 2014. godine do sada stručne seminare vodilo je 15 domaćih i 19 inostranih stručnjaka.