Udružujući stotine talentovanih mladih muzičara i nastavnika iz raznovrsne mreže programa Sistema Europe, SEYO je evropski orkestar prožet duhom čuvene venecuelanske muzičke i društvene senzacije El Sistema.

SEYO letnji kampovi

Letnji kampovi se održavaju na dvogodišnjem nivou. Prvi letnji kamp SEYO održao se na više lokacija u Austriji (u Beču, Grafeneggu i na Salzburškom festivalu) 2013. godine, a prvi javni nastup SEYO usledio je godinu dana kasnije u Istanbulu. Od tada su se održali dodatni SEYO koncerti i letnji kampovi u Milanu, Geteborgu i Atini. Možete saznati više o svim prošlim kampovima SEYO internet stranici.

U avgustu 2018. godine, SEYO se ponovo sastao u Engleskoj, ovog puta sa prebivalištem u Kraljevskom konzervatorijumu u Birminghamu i kulminirajući koncertima u simfonijskoj sali Birmingema i Londonskoj dvorani Kraljice Elizabete.

Šta izdvaja SEYO letnje kampove?

SEYO treninzi i performansi su tipični visokooktanskim angažmanom sa tradicionalnim baroknim, klasičnim, romantičnim i modernim simfonijskim repertoarima. Karakterišući ih radosne proslave mladih muzičara, SEYO nastupi kombinuju klasičnu muziku sa narodnim melodijama iz različitih evropskih i latinoameričkih regiona, istovremeno integrišući najsavremenije inicijative, poput interaktivnih muzičkih animacija Bjork-visualisera Stephena Malinovskog.

SEYO je deo mreže Sistema Europe, čiji su osnivači Etienne Abelin (bivši član orkestra festivala Lucern i suosnivač Superar Swiss) i Bruno Campo (osnivač Sistema Guatemala i bečki orkestar Superar). Juan-Carlos Maggiorani (muzički direktor, Orkestar Geracao, Portugal), 2013. Muzički ko-direktori SEYO-a imenuju se svake godine.

SEYO koristi pionirske i inovativne pristupe muzičkom treningu zasnovan na sedam dimenzijskih okvira nastave Sistema Europe, koji uključuje duh slušanja i kamerne muzike, izražajno pripovedanje priča, atmosferu ljubavi u zvuku, energiju vožnje i plesa, fokus na lakoći igranja i svest o etosu dinamičke ravnoteže.