Obuke za nastavnike

„Kada podučavamo druge, učimo i sami.“ – Seneka

Izuzetno smo ponosni na naš nastavnički kadar, koji kontinuiranim ulaganjem u svoje stručno usavršavanje u velikoj meri doprinosi uspešnosti programa “Muzika nade” i, što je još važnije, kvalitetu i brzini napredovanja svojih polaznika.

Music Art Project kroz svoje programe i projekte pruža mogućnost lokalnim nastavnicima muzike da se profesionalno usavršavaju kroz seminare, stručne skupove i konferencije, na kojima učestvuju svetski priznati umetnici i predstavnici programa El Sistema, ali i drugi renomirani predavači iz celog sveta. Stručna usavršavanja odvijaju se tokom čitave godine, tako da novostečenim znanjem i iskustvima nastavnici u učionici kontinuirano dopunjuju i inoviraju metodologiju rada. Kroz učešće u različitim vidovima stručnog usavršavanja, osim prilike da budu u toku s najsavremenijim nastavnim metodama, nastavnici ostvaruju i održavaju kontakte u okviru domaćih i inostranih pedagoških krugova, što doprinosi njihovoj motivisanosti da postignu još bolje rezultate, i kao pojedinci i kao deo tima na nacionalnom nivou.

Stručno usavršavanje nastavnika je od ključne važnosti za uspešnost programa Muzika nade

Nastavnici u našim centrima na sebe preuzimaju veliku odgovornost kroz brojne zadatke i uloge, gradeći jedinstven mađuljudski i profesionalni odnos sa svojim učenicima, koji je zasnovan na ljubavi i poštovanju. Kroz nastavnički model CATS (Citizen/Artist/Teacher/Scholar) oni kao uzorni građani, umetnici, pedagozi i stručnjaci svojim radom i sopstvenim primerom inspirišu holistički razvoj svojih učenika kao muzičara, radoznalih učenika, budućih pedagoga i odgovornih pojedinaca koji daju doprinos društvu. Zbog toga za nastavnike “Muzike nade” biti izvrstan muzički pedagog predstavlja važan profesionalni i životni cilj.

Budite deo najboljeg nastavničkog tima

Svesni ste uticaja koji možete imati na živote mladih? Želite da se profesionalno usavršavate i povežete s vodećim svetskim umetnicima? Pratite nas na društvenim mrežama ili pišite na: office@www.musicartpro.rs i budite u toku sa aktuelnim dešavanjima i najavama za stručne skupove, seminare i konferencije.

Naši dosadašnji rezultati

Music Art Project je do sada kroz akreditovana stručna usavršavanja i obuke edukovao preko 500 nastavnika muzičke kulture i profesora muzike. Od 2014. godine do sada stručne seminare vodilo je 15 domaćih i 19 inostranih stručnjaka.