I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Naš tim

Đurđa Papazoglu je diplomirani pijanista Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Profesionalno iskustvo je sticala u Moskvi s Elenom Grečnikovom i kroz rad u moskovskom Horskom tetru Borisa Pevznera. Po povratku u Srbiju, Đurđa osniva umetničko udruženje Music Art Project (MAP) u cilju promovisanja saradnje u oblasti umetnosti i kuture. Iste godine potpisuje Pismo o namerama s Muzičkom fondacijom „Simon Bolivar”, ozvaničivši time poziciju udruženja u okviru globalne mreže El Sistema, i nastavljajući da dosledno i posvećeno radi na ostvarenju misije MAP-a. Njen entuzijazam, energija i organizacione sposobnosti omogućili su da se MAP razvija kroz uspešnu realizaciju  projekata u saradnji sa međunarodnim institucijama kao što su: UNOPS, UNHCR, UNICEF, Delegacija Evropske Unije u Republici Srbiji, kao i vladom Švajcarske između ostalih.

Aktivno radeći na proširenju i održivosti programa, pod njenim rukovodstvom organizacija uspešno uspostavlja partnerstva s relevantnim državnim organima (Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nacionalnom komisijom za Unesko, Stalnom konferencijom gradova i opština, Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, jedinicama lokalnih uprava i samouprava, te školama u kojima je program implementiran) i partnerskim organizacijama civilnog društva, doprinoseći tako napretku u oblastima obrazovanja, ljudskih prava, prava manjina, smanjenja siromaštva, socijalne inkluzije i očuvanja kulturnog nasleđa. Njena vizija je podsticanje i stvaranje kreativnih lidera, koji će motivisati druge u budućnosti, bez obzira na to da li će postati profesionalni muzičari, uspešni rukovodioci ili preduzetnici.

Dijana Opačić je master studije violine završila na Akademiji za muziku Univerziteta u Ljubljani, a potom se godinu dana usavršavala na Akademiji za muziku i ples u Pragu. Tokom školovanja pronašla se prevashodno kao orkestarski i kamerni svirač i bila član brojnih orkestara i ansambala u Srbiji, Sloveniji, Češkoj i Italiji. Muziku posmatra kao univerzalini jezik koji svako ljudsko biće, na intuitivnom nivou, razume i oseća i lična misija joj je što više ljudi spozna lepotu sporazumevanja na njemu.

Kroz rad u MAPu ta misija dobija svoje usmerenje kroz rad sa decom iz osetljivih društvenih grupa u sklopu različitih programa i projekta koje je sprovodila kao koordinator i nastavnik Muzike nade od 2018. godine. Posebnu radost i privilegiju donosi joj saradnja sa kolegama umetnicima i profesorima u sklopu internacionalne El Sistema mreže i rad na profesionalnom usavršavanju kroz konstantno inoviranje programa u Srbiji sa nastavničkim timom i mentorima. Kokreator je nastavnih programa Muzike nade i jedan od autora i realizatora akreditovaih MAPovih seminara.