Jose Angel Salazar Marin je istaknuti mladi dirigent koji, uprkos tome što ima samo 23. godine, već ima veliko iskustvo u pristupu raznovrsnom orksestarskom repertoaru. Obrazujući se u okviru El Sistema programa, Jose Angel započeo je karijeru u rodnoj Venecueli kao violinista, a potom i kao gostujući i glavni dirigent različitih ansambala I orkestara. Izveo je nekoliko dirigentskih majstorskih kurseva u Austriji, Italiji i Švedskoj i trenutno radi kao umetnički direktor u partnesrkoj organizaciji El Sistema Grčka i dirigent je njenog omladinskog orkestra sa kojim organizuje i izvodi koncerate u najprestižnijim koncertnim dvoranama i festivalima širom te zemlje.

Zagovornik muzičkog obrazovanja kao sredstva za društvenu transformaciju i umetnički razvoj, Jose Angel, služio je kao muzički direktor Omladinskog simfonijskog orkestra Nueva Esparta od 2012. do 2016, vredno radeći na angažovanju zajednice, upravljanju i umetničkom vođstvu. Takođe, imao je priliku da putuje i podržava različite El Sistema programe u Švedskoj, Ekvadoru I Sv. Luciji. Trenutno je angažovan kao umetnički savetnik i aranžer za različite kooperativne muzičke projekte širom sveta, kao što su „Pesme za Evropu“ i Akademija za uticaj kroz muziku (AIM) Hilti fondacije.

Sa iskustvom u pedagogiji, specijalnom obrazovanju, izvođenju francuskog roga, fokusiranoj pažnji, koučingu i muzičkom obrazovanju, Francis Galjardi (Venecuela) je nastavnica teorije muzike, muzičke inicijacije, francuskog roga i dizajnerka i voditeljka programa za mlade lidere u organizaciji El Sistemi Grčka. Zainteresovana za razmenu dobre prakse i usavršavanje svog predavanja, Francis je takođe bila predavač na Akademiji El Sistema u Švedskoj, deluje kao pedagoški savetnik i trener nastavnika za Music-Art Project (El Sistema Srbija) i deo je prvog tima programa Firebird na Akademiji za uticaj kroz muziku (AIM) Hilti fondacije.

Potomak dinastije slikara, Manuel Perez Delgado je počeo da se bavi drugom granom umetnosti, muzikom. Sa sedam godina je stupio na Kraljevski muzički konzervatorijum „Arturo Soria“, sa 11 godina počeo je da pristupa prvim muzičkim grupama postajući deo važnih mladih orkestara kao što je Orkesta Eskuela Madridskog simfonijskog orkestra i „European Youth“ orkestar. Sarađivao je sa mnogim španskim nacionalnim orkestrima i brojnim međunarodnim orkestrima.

2011. godine započeo je master studije na Štutgardskom Univerzitetu sa profesorima Martom Klimasara, Jurgenom Spitškom i Haraldom Loleom, završavajući svoju obuku sa najvišim ocenama. Na polju kamerne muzike je takođe radio sa značajnim ansamblima.

2013 zajedno sa Jirgenom Spištkom, Jelenom Stojković i Judumom Cetinerom osnovao je kvartet „Kuatro per Due“, obavljajući važan posao multikulturalnog širenja kroz najvažnije prostorije međunarodnog okvira. Budući da je podučavanje jedno od najvažnijih aspekata njegovog dela danas, on je uvek u neprekidnoj potrazi za udruživanjem toga sa socijalnim kontekstom. Tako paralelno sa svojim radom kao profesor udaraljki u „Real Konservatorio de Musika de Madrid“, sarađuje sa različitim projektima socijalne muzike, poput Neojiba (Salvador de Baia, Brazil) ili Don Bosko Orkestra (San Salvador, El Salvador).

Serhio Arrue Domingo je završio je muzičke studije kod profesora Luisa Gonzalesa na Musikene-u (Muzički fakultet u Baskiji). Kasnije je nastavio studije kod profesora Uve Klajndinsta i Morica Gorga na Univerzitetu u Augsburgu. Sarađuje sa institucijama kao što su Simfonijski orkestar Euskadi, Camerata Freiburg i Bavarski policijski orkestar.

Od 2015. godine uključen je kao nastavnik u različite projekte socijalne inkluzije kroz muziku u zemljama poput Ugande, Južnog Sudana, San Salvadora, između ostalog, koje kombinuje sa svojim pedagoškim radom kao trubač.