Majstorski kursevi i radionice


Cilj programa El Sistema je da se učenicima omogući stalno napredovanje i razvijanje njihovih ličnih i muzičkih veština kako bi postigli što bolji uspeh, a samim tim i dali veći doprinos zajednici svojim primerom, zalaganjem i napredovanjem. Kroz majstorske kurseve i radionice, koje redovno drže eminentni umetnici i muzički pedagozi iz zemlje i inostranstva, najaktivniji i najvredniji el-sistemisti imaju mogućnost da se intenzivno pripremaju za najbolje nacionalne i internacionalne orkestre, kao i za uloge lidera u okviru svoje zajednice.

Metodologija rada na kursevima i radionicama veoma je inovativna, dinamična i interaktivna jer, pored stavljanja u fokus interesovanje za pojedinca i razvoj njegovih sviračkih sposobnosti, predviđa i grupno i kamerno muziciranje. Kroz saradnju s renomiranim umetnicima iz različitih obrazovnih sistema, metodologija El Sistema postaje još bogatija za raznovrsne metode i prakse podučavanja, što nas dodatno inspiriše i pomaže nam na putu ka izvrsnosti.

Znanje i sviračko umeće naših polaznika do sada su kroz majstorske kurseve i radionice obogatili istaknuti muzički umetnici i pedagozi, kao što su: Marijana Mijanović (Srbija), Fransisko Pačo Flores (Venecuela), Hesus „Pinguino“ Gonzales (Venecuela), Herardo Estrada(Venecuela), Serđo Domingo (Španija), Raul Lubo (Venecuela), Bruno Kampo (Gvatemala), Luis Gonzalez (Španija), Tibor Kerekeš(Slovenija), Roberto Katerini (Italija), Ilir Kodima (Albanija), Mario Šincek (Hrvatska), Serđu Kerstea (Rumunija), Rustem Sajkulov (Rusija) i mnogi drugi.

Kako biste uvek bili obavešteni o mogućnosti učešća na nekim od majstorskih kurseva i radionica koje redovno organizujemo, pratite objave na našoj internet stranici i društvenim mrežama ili kontaktirajte našu kancelariju u Beogradu.

 

Ovde možete pogledati album slika „Majstorski kursevi i radionice“.