Music Art Project – Muzika nade – ponosno predstavlja koncert “Muzika stvara ljude”

Koncert Muzika stvara ljude, se održao jula 2021. godine u sali Kolarčeve zadužbine. 

Na koncertu su se predstavila deca uzrasta od 12 do 16 godina iz Bujanovca, Surdulice, Leskovca, Kraljeva, Ćuprije i Beograda, koje je u njihovoj raznolikosti združila muzika. Koncert je organizvoan pred kraj muzičkog kampa Muzika nade, koji se održao u OŠ „Lazar Savatić“ u Zemunu. 

Želja nam je bila da zajedno sa Vama proslavimo dostignuća i uspeh dece uključene u program Muzika nade, koja su bila nestrpljiva da se još jednom u punom sjaju pokažu beogradskoj publici.  

Na koncertu ste mogli da, uz dela velikana svetske muzike, čujete kako negujemo domaću folklornu tradiciju i obrade drugih stilova i žanrova. Uz saradnju sa etabliranim muzičarima međunarodne scene, dirigentom Jose Angel Salazar Marin-om (Venecuela/Grčka), trubačem Sergiom Arrue Domingom (Španija) i perkusionistom sa Kraljevskog konzervatoriuma u Madridu Manuelom Perez Delgadom (Španija), preko 150 dece u horu i orkestru izvodi poznate pesme iz raznih delova sveta i Srbije u inovativnim aranžmanima.

Uživali smo zajedno!

Srdačno Vaš,
MAP

Više o projektu:

MAP već drugu godinu za redom u sklopu programa „Podrška civilnom društvu 2018“ i u partnerstvu sa NVO Praxis sprovodi projekat “Sutra počinje danas” koji finansira Delegacija EU u Republici Srbiji. Sprovođenjem inovativnih muzičkih aktivnosti po čuvenoj inkluzivnoj El Sistema metodologiji, projekat se bavi problemom socijalne isključenosti dece iz marginalizovanih zajednica, sa ciljem otklanjanja predrasuda i diskriminacije u ranom uzrastu i stvaranja otvorenog okruženja koje neguje različitost, ujedno osnažujući decu i mlade da se uključe u razvoj politika koje ih se tiču i koje imaju uticaj na njihov život.