Prekretnicu u svakoj maloj borbi za bolji svet  čini trenutak kada neko od velikih prepozna svoju važnu ulogu i pruži podršku pojedincima koji će tu borbu dalje nastaviti snažniji i brojniji. Zahvalni smo što je naš Krug nade bogatiji za još jednog člana koji ulaže u svoju zajednicu!

Poznati lanac pekara “Hleb i kifle” je prepoznao razliku koju jedna školska užina pravi u svakodnevici dece koja inače žive u teškim uslovima i darovao sigurnost redovnog obroka za 200 dece iz OŠ “Branko Pešić”, u kojoj Muzika nade živi već četiri godine.

Hleb i Kifle su vodeći lanac pekara u Srbiji sa tradicijom dugom 15 godina, a deo su najvećeg regionalnog lanca pekara – Mlinar Grupe. Zbog posvećenosti stvaranja pekarskih proizvoda najboljeg kvaliteta postali su visokopozicionirani i prepoznatljivi brand na tržištu koji svakodnevno dostavlja svojim pekarama, ali i svim većim maloprodajnim lancima i HORECA segmentu, smrznuta peciva, sveži hleb, te upakovani hleb produžene svežine . U svom asortimanu Hleb i kifle nude preko 200 vrsta proizvoda kao što su razne vrste hleba, peciva, kolača, sendviča, salata i sokova, koji se proizvode u vlastitim proizvodnim pogonima u Beogradu i Smederevu, a prodaju u više od 50 lokacija u centralnoj i severnoj Srbiji.

Veliko nam je zadovoljstvo što su kvalitetna peciva brenda “Hleb i kifle”, koja svi toliko volimo, sada deo svakodnevice dece u OŠ “Branko Pešić”. Verujemo da je zajedničko deljenje užine jedan od najboljih načina da se izgradi zajednica i razbiju komunikacijske barijere. Program redovne ishrane omogućiće učenicima da povećaju nivo energije i fokusiraju se na učenje. Time stvaramo jednake uslove za učenike koji nemaju zdrav i redovan obrok kod kuće, osiguravajući da nisu u nepovoljnom položaju kada je u pitanju učenje novih veština i potpuno učešće u okviru programa “Muzika nade.”

Ovo, za nas važno partnerstvo, ostvareno je u sklopu kampanje Spasimo hranu, spasimo humanost kad su deca Muzike nade pesmom prenela svoju poruku,  9. oktobra na  četvrtom Nacionalnom danu davanja.

Kroz kampanju Spasimo hranu, spasimo humanost i Nacionalni dan davanja, Srpski filantropski forum i Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, su zahvaljujući podršci mnogih partnera i građana prikupili 70 tona hrane, vredne 13,6 miliona dinara, koja je distriburiana najugroženijim građanima širom zemlje, u saradnji sa partnerskim organizacijama.

Prema poslednjim procenama, 446.000 ljudi u Srbiji (6,9% stanovnika) ne može da zadovolji osnovne životne potrebe i Srpski filantropski forum i Koalicija za dobročinstvo će nastaviti  da podstiču sve akcije za opšte dobro, a posebno donacije hrane, uz apelovanje na neophodno unapređenje zakonskog okvira za doniranje hrane.

Hrana je nasušna potreba tela, a muzika duše!

Hvala svima koji pružaju podršku da rastemo i razvijemo se u zdrave, produktivne i saosećajne mlade ljude koji će jednoga dana i sami biti u prilici da svojoj zajednici vrate uloženo i učine je ponosnom svojom muzikom i dobrim delima.