Barokni program Marijane Mijanović i Music Art Project vam predstavljaju muziku francuskog baroka

Serija majstorskih radionica, predavanja i koncerata za pevače i instrumentaliste, kao i polu-scensko izvođenje francuske barokne opere, održavaće se u Beogradu tokom 2020. godine. Imaćemo izuzetnu priliku da se upoznamo sa specifičnostima stila ovog repertoara, kao i sa socijalno-kulturnim okolnostima iz kojih je proistekao.

Muzika Šarpentjea, Marea, Lilija i Ramoa oživeće u Beogradu i poslužiće kao plodno tlo razmene znanja i iskustava između stručnjaka i mladih profesionalnih muzičara.

Ovaj program ima za cilj i da visoke ideale ove umetnosti približi široj publici, da probudi i osvesti potrebu za lepotom, ukusom i skladom i na taj način doprinese dugoročnom razvoju društvene zajednice i kulture u Srbiji. Svaka majstorska radionica, koncert i opersko izvođenje imaće adaptirane sadržaje posvećene ovom cilju.

Prva u nizu ovogodišnjih radionica održaće se od 28. januara do 5. februara na kojoj će zaljubljenici u francuski barok imati priliku da rade sa čuvenim francuskim čembalistom Žori Vinikurom (28.- 31.1.) u sali Guarnerius i osnivačem Baroknog programa, našim poznatim kontraaltom, Marijanom Mijanović (1.- 5. 2.) u sali MŠ “Stanković” u Beogradu.

Majstorske radionice pratiće i predavanja naših stručnjakinja Ane Stefanović (muzikolog), koja će govoriti o operskom stvaralaštvu francuskog baroka, i dr. Svetlane Stojanović Kutlače (čembalo) o solo čembalističkom repertuaru iz ovog perioda. Termini, kao i lokacije predavanja biće blagovremeno objavljeni na našoj stranici.

Završetak prvog majstorskog kursa biće obeležen koncertom čembaliste Žori Vinikura 31. januara u atrijumu Narodnog muzeja u 20h, dok će koncert polaznika 5. februara na istoj lokaciji zaokružiti prvu seriju kurseva i predavanja u okviru ovogodišnjeg Baroknog programa Marijne Mijanović.

Napomena: Rok za prijavu za majstorske kurseve produžen je do 15.1.

O načinu prjave, propozicijama i repertoaru informišite se na našoj stranici.

Program